Fietsverbinding Lange Wateringzone officieel geopend

Op donderdag 16 april heeft wethouder openbare ruimte Bram Meijer, al fietsend op een ‘Bakkie-fiets’ de recreatieve fietsverbinding Lange Wateringzone, officieel in gebruik genomen. Hij werd hierbij vergezeld door een aantal schoolkinderen van de Adreashofschool in Kwintsheul.
De recreatieve fietsverbinding ligt tussen de aan te leggen ontsluitingsweg door de Wateringveldse Polder en de Lange Watering.
In het Streekplan en de Ontwerp structuurvisie van de provincie Zuid-Holland, en in de Greenportvisie Westland is de strook langs de Lange Watering opgenomen als recreatieve/ecologische zone in de provinciale ecologische hoofdstructuur (EHS).
Wethouder Meijer: “Met de aanleg van dit fietspad is een recreatieve fietsverbinding gerealiseerd tussen het kustgebied en Midden-Delfland. In economisch druk Westland moet het naast veilig fietsen ook prettig recreëren zijn in een groene omgeving. En daar draagt deze fietsverbinding zeker aan bij”. De ecologische zone is (als deelproject Lange Watering) onderdeel van het project Zwethzone.